Het zwarte goud – 10

De zwart witte wereld van De Deelen. Mijn laatste wandeling voor de tentoonstelling van Museum Damshûs te Nij Beets.

De natuur trekt zich volledig terug, overblijfselen van de zwarte geraamtes van bomen, grijze luchten, bevroren water, en dit alles bedekt met een laagje wit. Zelfs de machines van de huidige vervening staan nu werkloos aan de kant. De zwarte berg zand is toegedekt. Zwarte lijnen tekenen rouwranden op de grens van land en water.

Ik bereik het oude gebied van de petgaten, water met dichtgevroren delen. De nacht heeft er een witte laag aan toegevoegd. zoals lijnen in het landschap ontstaan, ontstaan er ook vormen. Een schouwspel voor een moment. De warmte zal de dagen daarna weer de overhand krijgen. Ik bevries de momenten met mijn camera om niet te vergeten. Spiegelingen in het water, daar waar de bevroren laag zich bevind is de spiegel beslagen en is de weerspiegeling n mooi en onverwacht spel. Sneeuw dekt toe, maakt vormen in de natuur. Ik denk te lopen in een sprookje en val van de ene verbazing in de andere.

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close