Het zwarte goud – 8

De natuur neemt………………………het was al duidelijk zichtbaar in de Deelen. Een gebied wat eigenlijk deels gevormd is door de vervening van het gebied. De mens grijpt in. Maar de natuur neemt het hier weer over. Soms doorzoek ik het gebied ook buiten de paden. Juist om te kijken of deze stukken natuur ook wezenlijk anders zijn. Juist hier komt geen mens, alleen de vogels, de hazen, de reeën, kevertjes en insecten. De natuur gaat hier volledig zijn gang.

 

 

En juist daar vind je soms de grootste verrassingen. Overgroeide delen hout, een wirwar van door elkaar gegroeide takken en bomen, mos kan hier zijn gang gaan, er liggen resten van een verleden,  ondanks de dichtheid van de natuur is het zo stil.

Een tak onder mijn voeten breekt

de tijd in twee stukken

blad knispert

rauw

verscheurt gedachten.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close